10 de maig del 2011

Tupiza

---
English version
---

Desprès de creuar la frontera caminant, arribem a Villazón on fem canvi de moneda i busquem transport cap a Tupiza. El canvi és radical amb la gent, els carrers, les tendes i els preus.
Trobem un mini bus per 15 Bolivianos (1,5€) per un trajecte d’hora i mitja.
I baixem dels 3400m de Villazón als 2950 de Tupiza per valls cada vegada més verdes i amb mes agricultura.
A Tupiza no tardem en trobar un allotjament barat i correcte (25b, uns 2,5€ per llit) al costat d’una agencia que acabarem contractant un tour amb ells.
Sortim a descobrir la petita ciutat. Primer de tot, triem diners del banc abans de que tanquin ja que no hi ha caixers. Ens trobem amb el mercat negre en el que pots trobar tot el que et puguis imaginar. Passegem pel mercat de verdures i anem preguntant preus per el tour que volem fer.
Al tornar al allotjament, contractem el tour amb l’agencia “El Grano de Oro” per 1100 Bolivians i amb tres hores de cavall pels voltants de Tupiza.
Sopem al hostal i anem a dormir aviat.
Pel matí anem a passejar a cavall cap a la puerta del Diablo, el Valle de los Machos i el Cañon del Inca. El guia (d’uns 15 anys) deix als cavalls anar al seu aire, i acabem cavallant ben ràpid pels paisatges com els del far west de les pel•lícules. Impressionant l’experiència e impressionant el desgast físic.




Anem a dinar al mercat central on per 10 Bolivianos et serveixen una sopa i un bon plat de segon.
Per la tarda, relax i Pizza al restaurant Tupizza (Tupiza + Pizza)...
El Tristan ens ensenya el joc de cartes Yanif i juguem fins que ja tenim que descansar. L’endemà de bon matí comença el tour de 4 dies (3 nits) amb 4x4 fins a Uyuni!

Algunes Fotos
2011-05-Tupiza (BOL) https://photos.app.goo.gl/9vufYUuFAJ59Rbje6

2 comentaris:

  1. Hola, hola,

    Torno a ser jo. No has posat gaires fotos però de moment ens conformem. El pasisatge es veu diferent i esteu indescriptibles en plan far west. Alguna d'aquestes fotos s'hauria d'ampliar.

    Petonets!!!!!!

    ResponElimina
  2. Anònim1/6/11

    Ohe!!! nen, que ja no estem acostumats a rebre noticies teves, la veritat, trobo a faltar l’assiduïtat dels teus posts, per tant aquest me l’he llegit tres vegades, a més aquest és molt diferent de tots els que hem anat veien des que estàs a en terres americanes.
    Tomba, tomba, tomba el món... . aquí ho volem veure mentre esperem el teu retorn
    la mama

    ResponElimina