3 de maig del 2011

San Pedro de Atacama

---
English version
---

Arribo a San Pedro d’Atacama al migdia. El sol apreta i jo vaig a buscar el allotjament que he reservat, Backpackers Hostel. Me l’han recomanat a Pisco Elqui i el Francesc al seu bloc Rutabaobab . Un hostel petit i acollidor amb ambient familiar on t’organitzen els tours a millor preu que al poble.


Conec a la Daniella (Holanda) i anem a passejar pel poble, fem un cafetó i dinem peix a planxa en un dels molts petits restaurants fets d’adobe. M’acompanya a veure el Barça 1 – Moudrid 1 que dona accés al Barça a la final de la Champions!

El matí següent vaig a visitar Tatio Geysers. Hem passen a recollir pel Hostel a les 4:30 del matí per arribar sobre les 6:30 a la vall de Tatio per veure al moment de màxima activitat d’aquest camp geotèrmic a 4321m. Els -10ºC es noten. Sort que una vegada es deix entreveure el sol, la temperatura puja ràpidament.




Després fem camí observant la fauna i flora del altiplà cap al poble Machuca a 4200m. Una vegada hem vist el petit poble anem fins a la vall dels Cactus de camí cap a San Pedro de Atacama.
Per la tarda un altre tour! Vull aprofitar el dia. Aquest el faig amb la Daniella, visitem el Valle de la muerte, la quebrada de Ckari i el Valle de la Luna abans d’anar a veure la posta de sol a un mirador del desert amb el Valle de la Luna als nostres peus. Que en puc dir... fantàstic!


Al tornar a Atacama la Daniella es troba amb una amiga seva i anem a sopar... jo un churrasco!
Dormo fins tard i desprès de dinar vaig a fer un tour a la Laguna Cejar, unes llacunes d’aigua 3 vegades més salades que el mar i que per aquesta raó sures! Té 35 metres de profunditat, però no t’enfonses gens... genial! Això si, al sortir tens tota la pell blanca de la sal. En acabar anem a los Ojos del Salar, dos clots plens d’aigua dolça al mig del desert. Allí hem banyo i hem trec la sal de la pell. Per acabar anem al Salar de Tebinquiche, on a part del salar tens una perspectiva genial dels Andes i del desert . Allí veiem la posta del sol amb un Pisco Sour.



Sopo amb la Daniella i la seva amiga de nou per acomiadar-nos ja que jo marxo cap a l’Argentina i ella cap a Perú.
Si si, l’Argentina de nou! Hi és que vaig estar mirant tours de 3 dies amb 4x4 cap a Bolívia passant per la Reserva Nacional de Fauna Andina Eduardo Avaroa i el Salar de Uyuni, però he preferit anar cap al nord d’Argentina per visitar la Quebrada de Humahuaca i entrar a Bolívia des de allí. El tour el vull fer des de Bolívia, més barat i amb més recorregut natural per visitar.
Així que pel matí següent agafo un autobús cap a Purmamarca creuant els Andes de nou.

Han sigut uns dies bonics per San Pedro de Atacama, una mica massa de tours, però per mi han valgut molt la pena.

Algunes Fotos
2011-05-San Pedro de Atacama (CHI) https://photos.app.goo.gl/fFpxvfW4jMZ5npHN9

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada