26 de març del 2011

Fins a Posades amb tren i les cascades d’Iguaçu

---
English version
---

Esmorzo ben fort al hostel de Palermo. Hi ha unes pastes amb “Dulce de Leche” (factorias) que sóc impossible de resistir-hi.
A l’hora de fer el check out, hi ha fent el check in una Mallorquina!, la Mar (Palma), fem petar la xerrada fins que he de començar a pensar amb anar cap a l’estació de tren de Lacroze.
Agafo el autobús 39 que em deix a la porta de l’estació i vaig a esperar el tren a l’andana 9.

El Tren ”El Gran Capitán”, que així és com es fa dir, surt amb un retard de mitja hora (cap problema... estic aquí per fer un viatge sense preses). Hi ha dues categories, la turista i la preferent, que es diferencien amb la comoditat del seient. El tren està casi ple, majoritàriament argentins (diguem que hi ha 10 estrangers de 200 passatgers).
A l’hora d’estar en marxa, tenim l’incident, un accident amb un pas a nivell. Hi ha una víctima i es té que esperar que arribi la policia científica i el fiscal. Comença a fer calor.
Al cap de quatre hores, reprenem el camí. Prats, boscos i rius és el que tinc a la finestra amb alguns pobles fantasmes que al arribar el tren surt gent de sota les pedres per vendre entrepans, begudes, empanades, gelats, etc...
Les converses amb la gent són disperses i amb poc contingut. Llegeixo i escolto música (m’he baixat Kevin Johansen).




El trajecte s’allarga fins les 21h del dia següent al que vaig sortir... total, 34 hores!!! I de Posades vull agafar un autobús fins a Puerto de Iguazu (6 horetes). Al anar a preguntar pels busos conec el Pablo i al Alfonso (Santa Cruz, AR) que volen fer el mateix. Fem uns mates esperant que surti el bus.

Per fi arribo a Puerto de Iguazu! Pou... M’havien recomanat el HI Puerto de Iguazu, però primer miro el que tenen reservat el Pablo i l’Alfonso, Hostel Park de Iguazu. Senzillet però més barat, m’hi quedo!
I en principi vull descansar i anar a les cascades l’endemà, però desprès d’una dutxa decideixo anar-hi amb el dos companys de mate que he fet.

Entre Mate i Mate caminem pels camins i miradors de les cascades. Molta fauna i flora que em deix fascinat. Hem tingut molta sort amb el temps, de la pluja matinal a un cel amb sol i alguns núvols. Per la tarda apareixen uns arcs de sant Martí que fan bona parella amb les cascades...



Per sopar anem a comprar per fer un amanit amb carn a la milanesa. I quant llegia un correu de l’Ana (la meva cosina) dient que estava a Puerto Iguazu, la veig a la cuina amb la Laura de Valls!
Sopem plegats i fem petar la xerrada fins que ja tenim ganes d’anar al sobre. Tornaré al parc amb elles. El segon dia es té un 50% de descompte en l’entrada al Parc i vull fer el Sendero Macuco fins a una cascada en la que et pots fer un bany...

Així que desprès del esmorzar, cap ales cascades de nou!
És raro estar moltes hores amb algú que coneixes i parlant amb la teva llengua. Quines coses, no?
Al tornar al poble compro el bitllet d’autobús cap a Curibita (Brasil). En un principi no tenia intensió de passar per brasil, però hi ha alguna cosa dins meu que hem diu que i vagi, i jo no sóc ningú per contradir les meves sensacions...







Al hostel fem unes piscines i descans. Sopem pasta i dormim.

Ens llevem una mica mes tard però tampoc molt tard... jo he de fer el check out.

Desprès de gandulejar una mica ja que la calor és asfixiant, anem passejant fins a la punta del poble on es pot veure el riu que separa Paraguai, Argentina i Brasil.



I quasi corrents, tornem al hostel a refugiar-nos del sol i la calor. En aquest moment a molts kilòmetres d’aquí s’està casant un amic meu, el German amb la Marta al Serrallo de Tarragona... Intento trucar amb l’Skype però solament els sento jo a ells...

Jo a mitja tarda agafo el autobús cap a la part basiliana, Foz do Iguaçu, per anar cap a la terminal de bus (Rodaviaria). Al bus conec un Basc que viu a Andorra i viatge 4 mesos l’any!... Hem fa companyia fins que he d'agafar el bus...

Algunes Fotos
2011-03-Iguazu (ARG) https://photos.app.goo.gl/PaZZioEaWcj1bNPCA

2 comentaris:

  1. Hola, hola,

    Quin paisatge nen, quina passada i per cert, la teva mare i tu teniu els mateixos gustos, gairebé em va ensenyar les mateixes fotos que has penjat. Veus, tens un munt de coses en comú amb la teva mare i tu sense saber-ho.

    Apa, petones i a disfrutar del Brasil!!!

    ResponElimina
  2. hola, quin canvi de look, resulta impactant a l’obrir el blog i veure aquest munt de canvis, és com trencar amb el termini de l’any, oi? Podries posar dues opcions, la carbassa pels romàntics o la blava pel més moderns, “adivina” quina escolliria jo? Bé però com que sóc xafarot, de tant en tant també miraria l’altra, jeje.
    Les fotos molt maques, i quin munt d’aigua brava i quin munt d’aigua mirall, es fantàstic aquests contrastos.
    Segueix el viatge i “Que te vaya lindo” per les platges brasileres, esperem que ens tindràs informats puntualet
    Una abraçada, la mama

    ResponElimina