29 de març del 2011

Curitiba, una bona ciutat

---
English version
---

La primera parada a Brasil és la ciutat de Curitiba. He parat aquí ja que he llegit (si si... llegeixo) que és una de les ciutats més ecològica i sostenible que hi ha.
Faig Couchsurfing a casa l’Ana i el Guto, un matrimoni molt simpàtic i acollidor que m’han respòs molt ràpid a la meva sol•licitud d’última hora.
O sigui, que una vegada a la Rodoferroviaria de Curitiba sobre les 6:30AM, taxi cap a casa l’Ana i el Guto que m’han dit que esmorzaríem plegats. Viuen en un pis en una sisena planta super acollidor amb una habitació per mi amb un llit gegant! El Guto és enginyer i la Ana farmacèutica.
Desprès del super esmorzar, anem a visitar el jardí botànic i la Feira Largo da Orden, un mercat que es fa al centre històric els diumenges, s’hi apunta la Delci, una amiga de la Ana

Per dinar anem al restaurant més gran del Brasil! Un menú base tancat bastant econòmic i on pots repetir les vegades que vulguis! Ens posem les botes!
Al acabar de dinar... anem a visitar el Parque Tanguá i l’edifici de l’Ópera de Arame i tornem al pis a descansar.


L’endemà és dilluns, i com a molts llocs del món els museus estan tancats. La Ana m’acompanya a veure el Parque Bariguï i aprofita per fer uns recados. Dino un plat combinat amb ella al costat de la seva tenda i me’n vaig a fer una volta pel centre ciutat. Parades d’autobús futuristes, parcs abundants, i alguns edificis amb estil italià i portuguès.
Vaig a buscar a l’Ana per la feina, i anem a fer Ioga al gimnàs del Estadio Joaquim América. Amb el Guto i l’Ana m’inicio al Ioga!
I desprès de dutxa i picar alguna cosa, surto amb l’Ana i la Delci a un local amb musica en viu de Samba. Ballaruca i cap a dormir.
Decideixo quedar-me un dia més.
Pel matí l’Ana m’acompanya al Museum Oscar Niemeyer, Art modern brasiler i un bon exemple de l’arquitectura del Niemeyer. M’ha encantat una entrevista al arquitecte, analitza totes les seves grans obres com el disseny de Brasília, la seu de les nacions unides de NY, i totes les altres...
El Tràiler del documental:
I per veure el video complet: Aquí
Desprès del museu passo pel Bosque Joao Paulo II, un bosc dens al mig de Curitiba. I vaig caminant per l’avinguda d’edificis governamentals fins a la Rodoferroviária per veure quines opcions tinc per anar cap a l’Ilha do Mel ja que el tren Serra Verde Express està fora de servei durant dues setmanes per uns despreniments a la via. Tindré que agafar un bus.
De l’estació al Mercado Municipal i al Mercado Orgánico. Quina fruita!!!
Al acabar utilitzo un tiquet de bus turístic que m’ha donat l’Ana i dono la volta amb l’autobús de dues plantes per totes les afores de Curitiba. Vaig a buscar l’Ana a la feina i anem a fer unes cerveses en un bar que fan musica en viu.
Sopem amb el Guto i la Delci.

Al matí faig la bossa i l’Ana m’acompanya a la Rodoferroviaria. Tinc temps i anem a dinar sushi amb la seva amiga Verónica.

M’ha agradat molt aquesta ciutat.

M’enduc al meu mp3: Mart'nália i Dazaranha.

Algunes Fotos
2011-03-Curitiba (BR) https://photos.app.goo.gl/8zgJr3VNYPn762ep6

2 comentaris:

 1. ja et vaig comentar al facebook, el ben cuidat que vas estar a Curitiva, renoi quina enveja, donen ganes de contactar amb aquesta gent i anar-se’n a ca seva.
  Esperarem les notícies de l’Ilha do mel, llàstima que no hagis pogut anar amb el tren Serra Verde Express, a internet hi ha unes fotos espectaculars, hauràs de tornar un altra volta,jeje
  un petò, la mama

  ResponElimina
 2. Hola, hola,

  Em sembla que a Curitiba t'ho has passat d'allò més bé, habitació per a tu solet, cicerone particular, una ciutat acollidora, en fin i ara "carretera i manta" capa l'Ilha do mel (que no se què és i ara ho buscaré per internet).

  Bon viatge fins allà i petonets!!!!!!!

  ResponElimina