12 d’abril del 2011

Canela

---
English version
---

Per qui no ho sabeu, el meu segon cognom és Canela, i la meva mare no solament és Canela de primer sinó també Canela de segon cognom! O sigui que al llegir que hi havia un poblet bonic que es deia Canela i estava pel camí, he decidit fer-hi una ullada.

Canela és juntament amb Gramado (Poble veí) la porta d’accés a uns quants Parcs Naturals amb molta aigua i verdor. Amb un estil d’arquitectura entre suïssa i alemanya alpina, tens la sensació d’estar a pop dels Alps.
El més espectacular del poble és la, majestuosa Catedral Nossa Senhora de Lourdes (més coneguda com Catedral de Pedra), i que a la nit l’il·luminen d’una forma molt colorista.

El nom del poble ve perquè hi havia una Canela (un arbre) a la zona on ara hi ha Canela on s’hi ajuntaven totes les dones per intercanviar verdures i materials.

M’allotjo al Hostel Viajante, just al costat de la l’estació Rodaviaria. Deixem els trastos, dutxa i sortim a sopar pizza! I quines Pizzes... Just al costat de la catedral hi ha una pizzeria que fan una oferta que pagant 30 Reales pots menjar tant com vulguis de les pizzes que van traient... unes 60 de diferents, entre de les quals n’hi ha de dolces!!! Pizza de chocolata blanca amb trossets de plàtan, pizza de xocolata amb gelat de vainilla, etc etc... un escàndol!

Dormo una miqueta més del normal, i desprès del esmorzar, anem a visitar el Parque Estadual do Caracol on hi ha la Cascata do Caracol de 131 metres i bosc d’araucaria… I anem amb bus i tornem fen dit (hi ha molta poca freqüència de busos)


Al tornar a Canela, visitem la fira de la Xocolata que fan en un pavelló i passegem pel poble.
És fa estrany veure tantes vegades escrit Canela...

Pel matí següent, agafo un autobús cap a Porto Alegre.

Algunes Fotos
2011-04-Canela (BR) https://photos.app.goo.gl/3yTCvuNPvFFg5iZg7

2 comentaris:

  1. ei!! i de la gent de Canela que me'n dius, hi ha algú que se'n digui de cognom? al grup CANELA'S de facebook, hi han posat la procedència del nostre canela, però mola més si pensem que ve de l'arbre de canela, per cert, n'has vist algun? unes descripcions sobre aquesta espècie:
    "La canela es una planta aromática conocida desde los tiempos más antiguos y es considerada la especia más importante al mundo", "La canela fue una planta consagrada al sol y fue considerada una planta divina como la mirra y el incienso".
    aix que bonic, gràcies pel post i a rodar món, que vagi mooolt bé, una abraçada, la mama

    ResponElimina
  2. Hola, hola,

    Apa, tens a la teva meva "henchida de orgullo". Per cert, la veritat és que el poble es veu preciós i els paisatges són una passada. M'ha agradat molt però estic d'acord amb la teva mare que ens havies d'ensenyar un arbre canela.

    Apa, bon viatge capa Porto Alegre. Petonets!!!!!!

    ResponElimina