23 de febrer del 2011

Puerto Natales i Punta Arenas, Las Torres del Paine i Magallanes

---
English version
---

Entro de nou a Xile. Arribo a Puerto Natales on i faig Couchsurfing a casa de la família Seguel amb molts couchsurfers... aquesta nit 4! Sopem llenties casolanes.



L’endemà al matí quedo amb la Judith i el Karim per anar a comprar provisions per l’excursió al Parque Nacional Torres del Paine. Comprem el menjar mes lleuger i energètic que trobem. La previsió és de màxim 9 dies per fer el circuit clàssic “W” i el “Circulo”, ja veurem si al acabar la “W” continuem o no...



Al vespre sopem peix i a dormir aviat que pel matí em tenen que passar a buscar aviat per anar cap al parc.

Parque Nacional Torres del Paine.

Mapa CONAF Torres del Paine

Dia 1. El Autobús ens deix al moll on s’agafa el catamarà fins al Refugi i Càmping Paine Grande al inici del circuit “W”. Muntem les tendes i deixem les motxilles per ja començar a caminar fins al Glaciar Grey. Ens fa un dia molt serè i les vistes són espectaculars!




Tornem Al Paine Grande quant ja comença a fer-se fosc. Sopem i cap al sac.

Dia 2. Ens despertem amb sol i ganes de caminar. Recollim el campament i agafem la direcció cap al Campamento Italiano on arribem per dinar. Tornem a muntar les tendes i deixem les motxilles per pujar cap al Valle del Frances on observem el Glaciar del Francés i la perspectiva que anem guanyant sobre la vall. Passem el Campamento Británico per arribar al Mirador de la Vall.
Ara toca baixar de nou fins al Campamento Italiano per intentar sopar amb llum del dia. Ho fem.




Dia 3. Em desperta la pluja, el so de la pluja. Esmorzem en un petit cobert que hi ha al campament. Esperem que afluixi un mica per desmuntar les tendes per (veient que el temps estarà així) anar fins al Refugio los Cuernos on hi ha més serveis... Ens ajuntem amb el Jon (USA).
El temps durant la caminada sembla millorar, però al arribar al Refugio, comença a ploure de nou.
Dutxa amb aigua calenta i menjar calent.

Pel vespre m’entres estem fent un vinet amb el Karim, observem un grup d’alemanys que estan bevent pisco sense parar acompanyats de tres Xilens. Els Xilens resulten ser un guia i dos portadors del material dels alemanys! Els hi preguntem que quant sortiria fer el que fan els alemanys... 1500€ per persona per 7 dies!

Dia 4. El matí següent el temps és millor i desprès d’esmorzar reprenem la marxa direcció el vall de las Torres.
Ens ajuntem amb dues dones angleses, bueno londoners.
Ascendim fins al Refugio Chileno i continuem fins al Campamento Torres, just a sota de les Torres. Arribem cansats i amb forces per muntar les tendes i preparar el sopar.


Amb el Karim ens fem amics del guardaparques, el Manuel (Santiago de Chile).
Ens ofereix Pisco i lloc a la cabana amb una estufa econòmica que ens fa fer treure algunes de les capes de roba que portem a sobre.
Més tard s’afegeix la Zaloa (Bilbao), dos Brasilenys i dos catalans més.

Anem a dormir amb la idea de llevar-nos per pujar al mirador de les Torres per la sortida del sol.

Dia 5. A les 5 del matí, plou. Ens quedem dormint fins tard...
Esmorzem al cobert que té el campament i més tard el Manuel ens convida a mate. És un sol!
La Judith i les angleses decideixen baixar a agafar el autobús cap a Puerto Natales. El Karim i Jo pugem al mirador quant para de ploure. Les Torres estan acompanyades per una boirina... però almenys les veiem.


Al tornar al campament tornem a la cabana del guarda. Acaba de treure del forn de l’estufa pa amassat acabat de fer!
Amb una mica de mantega i té per acompanyar la conversa.
A mitja tarda recollim les tendes, ens despedim del Manuel i agafem direcció al Refugio Las Torres, on farem càmping. A mig descens, torna a posar-se a ploure... que hi farem.
Sopem amb dues franceses que estan instal•lades al costat de les nostres tendes.
Ja hem acabat el Circuit ”W”. La meva intensió és continuar fent “El Circulo”.

Dia 6. Pou. Ha plogut tota la nit i ha passat un incident amb les meves sabates. Les vaig deixar al interior de la tenda sense cobrir-les (teòricament dins la tenda no hi plou), però les gotes que deixaven anar els arbres que tenia sobre la tenda feien que la condensació de la tenda caigués sobre alguns punts de la tenda, entre dels quals una de les sabates.
Total, sabates mullades, bona experiència fent la “W”, i pluja... decideixo tornar cap a Puerto Natales amb el Karim.


A Puerto Natales torno a casa la Família del Couchsurfing. El Karim ve a sopar per veure que tal és això del Couchsurfing. Tenim carn a la napolitana i sopa de peix.

Amb el Karim quedem per fer un cafè abans d’agafar un autobús cap a Punta Arenas, la propera parada.

Arribem i ens allotgem en un hostel barat i sortim a buscar algun lloc per menjar. Punta Arenas té molts edificis històrics d’estil europeu.
L’endemà dormim fins que ja no podem més...

Sortim a passejar, i jo compro el meu bitllet fins a Ushuaia. Dinem al restaurant Los Sabores.
Dia de descans total.


Em despedeixo del Karim que se’n va cap a Salvador de Bahia per carnavals.... grgrgr Surt del meu pressupost...

Algunes Fotos
2011-02-Puerto Natales i Punta Arenas (CHI) https://photos.app.goo.gl/SN68cLzn3mPeZxqg9

3 comentaris:

  1. Hola,hola,

    Quina mala sort tanta pluja, les sabates mullades, però la veritat és que el paisatge s'ho val. Les fotos continuen sent molt maques.

    Apa, a passar-ho bé.

    Petonets!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  2. carnaval, carnavalllll, carnaval igual te quieroooo... xato però en aquesta natura i emocions que vius i expliques, qui pensa amb el carnaval? tot i que a Tarragona lluny des on estàs tu, no ens queda altre remei que SI celebrar la BAIXADA DEL PAJARITU, la RUA.... suposo que s'anirà a PLORAR.. "en fin" pensarem en tu.

    ResponElimina
  3. Sergi! M'han vingut al cap un munt de records llegint aquesta entrada sobre Torres del Paine. Llàstima del temps, però és un dels encants de la Patagònia. ;)
    Sort a Ushuaia! Jo vaig deixar aquesta part del viatge pendent per tenir una excusa i tornar aviat!

    ResponElimina