4 d’octubre del 2010

Fukuoka i Iizuka

---
English version
---

Post que forma part del Monogràfic de Japó

A Fukuoka he tingut sort arribant el dia que comença un festival de música per tots els parcs de la ciutats, el Music City Tenjin 2010. És gratuït i engloba tots els estils de música... he escoltat reagge, rock, cantautors, jazz i hip hop. Tenia mono de concerts i durant tot el dia he anat canviant d’escenaris.




Els que més m’han agradat han estat: Susumoku (Cantautor), Motoki+Chikkaja (fusió d’instruments tradicionals japonesos amb sintetitzadors, samplers, etc) i Vic Bongo (Reggae).

Entre concert i concert vaig mirar opcions de transport pels propers dies, i despres de molt remenar, trobo un autobús al 50% de descompte cap a Kiroshima... el compro.

L’endemà visito alguns temples de Fukuoka abans d’agafar el tren cap a Iizuka on faig Couchsurfing a casa la Cait (Hawai, USA) que es professora d’anglès. Prepara un sopar típic Hawaià, porc amb verdures i arròs, molt bo! El seu apartament és bastant gran per ser Japó. Tinc habitació de tatami per mi solet! Un luxe!

Dino amb la Cait i les seves companyes de feina en un restaurant que porta una parella de dones grans molt simpàtiques amb un anglès molt bo i que deixen anar algunes frases amb castellà...

M’aconsella d’anar a un poble a mitja hora de Iizuka, on hi ha el Nanzoin Temple, un temple amb el buda estirat de bronze mes gran del món (41 metres de llarg i 11 d’alçada). Aquesta bèstia es va fer gràcies al donatiu d’un monjo que l’hi va tocar la loteria. El Monjo en qüestió va continuar comprant més loteria... i li va tornar a tocar!



Al tornar a Iizuka, em retrobo amb la Cait, i anem amb el marit d’una companya de feina i els seus tres fills a un bosc a 15 minuts amb cotxe. Sopem pizza casolana!

Vaig a dormir aviat ja que tinc que matinar per agafar el autobús!

3 comentaris:

  1. musiketa, mejarets... això té molt bona pinta, quina envejota més sana!!!! realment a les fotos el Japó sembla una mica paradís... nose agafa ganes d'anar-ho a comprovar, jajaja. Que t'ho passis bé,petons, la mama

    nen, avui han obert portes el tall anglès, aix quin perill, millor no m'hi acosti, jajaja

    ResponElimina
  2. ruthi8/10/10

    SErgi...tot això sona fantàstic.....disfruta molt...un petómoltgran

    ResponElimina
  3. Hola, hola,

    La teva mare i el tall anglès,això sí que és un perill i no una volta al món com fas tu.

    A les fotos del Japó sembla tot molt tranquil, molt pausat, no sé si és una sensació que tinc jo o és que és així. Realment, aixo del couchsurfing pot estar molt bé, sobretot si trobes gent tan maca com la Cait, és un "xollo".

    Apa, molts petonets!!!!!!!!

    ResponElimina