4 d’octubre de 2010

Fukuoka i Iizuka

---
English version
---

Post que forma part del Monogràfic de Japó

A Fukuoka he tingut sort arribant el dia que comença un festival de música per tots els parcs de la ciutats, el Music City Tenjin 2010. És gratuït i engloba tots els estils de música... he escoltat reagge, rock, cantautors, jazz i hip hop. Tenia mono de concerts i durant tot el dia he anat canviant d’escenaris.
Els que més m’han agradat han estat: Susumoku (Cantautor), Motoki+Chikkaja (fusió d’instruments tradicionals japonesos amb sintetitzadors, samplers, etc) i Vic Bongo (Reggae).

Entre concert i concert vaig mirar opcions de transport pels propers dies, i despres de molt remenar, trobo un autobús al 50% de descompte cap a Kiroshima... el compro.

L’endemà visito alguns temples de Fukuoka abans d’agafar el tren cap a Iizuka on faig Couchsurfing a casa la Cait (Hawai, USA) que es professora d’anglès. Prepara un sopar típic Hawaià, porc amb verdures i arròs, molt bo! El seu apartament és bastant gran per ser Japó. Tinc habitació de tatami per mi solet! Un luxe!

Dino amb la Cait i les seves companyes de feina en un restaurant que porta una parella de dones grans molt simpàtiques amb un anglès molt bo i que deixen anar algunes frases amb castellà...

M’aconsella d’anar a un poble a mitja hora de Iizuka, on hi ha el Nanzoin Temple, un temple amb el buda estirat de bronze mes gran del món (41 metres de llarg i 11 d’alçada). Aquesta bèstia es va fer gràcies al donatiu d’un monjo que l’hi va tocar la loteria. El Monjo en qüestió va continuar comprant més loteria... i li va tornar a tocar!Al tornar a Iizuka, em retrobo amb la Cait, i anem amb el marit d’una companya de feina i els seus tres fills a un bosc a 15 minuts amb cotxe. Sopem pizza casolana!

Vaig a dormir aviat ja que tinc que matinar per agafar el autobús!

Algunes Fotos (o bé a fotos.elviatgedelsergi.com)
https://picasaweb.google.com/107359946828436218775/201010FukuokaIIizukaJP