5 de juny de 2010

Siem Reap i Angkor

---
English version
---

Ja estic a Cambodja!
Hem creuat la frontera per Aranyaprathet checkpoint. Hem fet el visat a la frontera per 20$ + 100TBH de propina obligada, i just entre els dos controls, et trobes amb quatre casinos gegants i nous...


Ens ofereixen tot tipus de transport per arrivar a Siem Riep (150 Km). Anem a l'estació d'autobusos (de turistes) a buscar més alternatives... Bus per 9$ per persona, i Taxi per 15$!
Fem el que s'ha de fer sempre a Cambodja, regatejar. Al final 20$ pels 4 amb taxi.

M'allotjo a My Home, una recomanació del Raul (SS). Habitació doble 10$ amb esmorzar inclòs.

El dia següent llogo una bicicleta i vaig a visitar el Angkor National Museum (10$). Molt recomanable per entendre la història, simbolisme de les estructures i figures abans de visitar els Temples.

l'Angkor Archaeological Park és molt gran (en total uns 400 km2).

Mapa Parc Arqueològic

L'endemà m'aixeco d'hora... 4:30! Agafo la bicicleta i vaig a comprar-me el tiquet de tres dies que puc utilitzar durant una setmana (40$). I ràpidament vaig cap a Anghkor Wat temple per veure la sortida del sol.
Després d'esmorzar toca bicicleta (Roulos Group està a uns 17 Km). El sol apreta i el transit inquieta força. Justa abans d'arribar al primer Temple de Roluos Group punxo la roda de la bicicleta (normal el neumàtic es molt vell i està desgastat)! Visito el temple i pregunto qui hem pot ajudar (No tinc eines, ni recanvis). A 30 m hi ha una paradeta que venen de tot i també arreglen rodes de bicicleta! M'entres m'arreglen la roda hem prenc una Cocacola i xerro amb un dels de la tenda familiar.
Continuo la ruta pel Roulos Group...
I al tornar cap a Siem Reap... a uns 5 km del hotel explota el pneumàtic! Coincidència o no a 10 m hi ha un xiringito que canvien pneumàtics i reparen punxades .. tot i aixi pregunto si poden trucar a qui me l'ha llogat per veure si li està bé que canviï el pneumatic...
L'historia s'acaba que hem venen a buscar amb Tuk-tuk i pugem la bicicleta com podem.

L'endemà contractem un Tuk-tuk per visitar el Gran Tour (15$ per 4 persones)
Segon dia que el despertador sona a les 4.30! Val la pena.

Un dia de relax i dormir fins les 1000 és el que faig el dia següent. A mitja tarda ens arribem al mercat central a fer-hi un cop d'ull. El Lucas està en fase consumista i hem deix la seva Nikon D90 per fer fotos pel mercat...

El tercer dia de tiquet, començo visitant tres temples petits fora del circuit de masses i desprès faig el Petit Tour amb bicicleta.

He fet servir el GPS aquests dies:

Primer dia: Sortida de sol a Angkor Wat i Roluos Group amb bicicleta

Segon dia: Sortida de sol a Sras Srang i Grand Tour Circuit amb Tuk-tuk

Tercer dia: Petits temples, Ta Prohm, Ta keo i Phnom Bakheng amb bicicleta

El temps que m'estic trobant es típic de temporada humida. Pel matí sol, i a mitja tarda una pluja de 3/4 d'hora i ja està!


Algunes Fotos (o bé a fotos.elviatgedelsergi.com)

https://picasaweb.google.com/107359946828436218775/201005SiemReapAngkorCA