5 de juny del 2010

Siem Reap i Angkor

---
English version
---

Ja estic a Cambodja!
Hem creuat la frontera per Aranyaprathet checkpoint. Hem fet el visat a la frontera per 20$ + 100TBH de propina obligada, i just entre els dos controls, et trobes amb quatre casinos gegants i nous...


Ens ofereixen tot tipus de transport per arrivar a Siem Riep (150 Km). Anem a l'estació d'autobusos (de turistes) a buscar més alternatives... Bus per 9$ per persona, i Taxi per 15$!
Fem el que s'ha de fer sempre a Cambodja, regatejar. Al final 20$ pels 4 amb taxi.

M'allotjo a My Home, una recomanació del Raul (SS). Habitació doble 10$ amb esmorzar inclòs.

El dia següent llogo una bicicleta i vaig a visitar el Angkor National Museum (10$). Molt recomanable per entendre la història, simbolisme de les estructures i figures abans de visitar els Temples.

l'Angkor Archaeological Park és molt gran (en total uns 400 km2).

Mapa Parc Arqueològic

L'endemà m'aixeco d'hora... 4:30! Agafo la bicicleta i vaig a comprar-me el tiquet de tres dies que puc utilitzar durant una setmana (40$). I ràpidament vaig cap a Anghkor Wat temple per veure la sortida del sol.
Després d'esmorzar toca bicicleta (Roulos Group està a uns 17 Km). El sol apreta i el transit inquieta força. Justa abans d'arribar al primer Temple de Roluos Group punxo la roda de la bicicleta (normal el neumàtic es molt vell i està desgastat)! Visito el temple i pregunto qui hem pot ajudar (No tinc eines, ni recanvis). A 30 m hi ha una paradeta que venen de tot i també arreglen rodes de bicicleta! M'entres m'arreglen la roda hem prenc una Cocacola i xerro amb un dels de la tenda familiar.
Continuo la ruta pel Roulos Group...
I al tornar cap a Siem Reap... a uns 5 km del hotel explota el pneumàtic! Coincidència o no a 10 m hi ha un xiringito que canvien pneumàtics i reparen punxades .. tot i aixi pregunto si poden trucar a qui me l'ha llogat per veure si li està bé que canviï el pneumatic...
L'historia s'acaba que hem venen a buscar amb Tuk-tuk i pugem la bicicleta com podem.

L'endemà contractem un Tuk-tuk per visitar el Gran Tour (15$ per 4 persones)
Segon dia que el despertador sona a les 4.30! Val la pena.

Un dia de relax i dormir fins les 1000 és el que faig el dia següent. A mitja tarda ens arribem al mercat central a fer-hi un cop d'ull. El Lucas està en fase consumista i hem deix la seva Nikon D90 per fer fotos pel mercat...

El tercer dia de tiquet, començo visitant tres temples petits fora del circuit de masses i desprès faig el Petit Tour amb bicicleta.

He fet servir el GPS aquests dies:

Primer dia: Sortida de sol a Angkor Wat i Roluos Group amb bicicleta

Segon dia: Sortida de sol a Sras Srang i Grand Tour Circuit amb Tuk-tuk

Tercer dia: Petits temples, Ta Prohm, Ta keo i Phnom Bakheng amb bicicleta

El temps que m'estic trobant es típic de temporada humida. Pel matí sol, i a mitja tarda una pluja de 3/4 d'hora i ja està!


Algunes Fotos
2010-05-Siem Reap & Angkor (CA) https://photos.app.goo.gl/cpuRMx7EmLe9GpyS9

3 comentaris:

  1. Xec! A aquests cambojans els falta un mecànic de bicis com cal...!

    Santi

    ResponElimina
  2. Ei! Sembla que val molt la pena matinar, les fotos son molt maques. Crec que en el tema de les bicicletes hauràs de millorar el tema dels pneumatics.

    Petonets!!!!!!!

    ResponElimina
  3. montse10/6/10

    Hola Sergi! Que et vagi tot molt bé per Cambotja.

    Un petonet de part del Jaume, el Pol, l'Eloi i la Montserrat.

    ResponElimina