30 d’abril del 2011

Valle del Elqui. On s’ajunta el cel i el Pisco

---
English version
---

Arribo a Pisco Elqui al vespre, quan ja fa estona que s’ha fet fosc. He canviat l’autobús que m’ha portat des de Santiago a La Serena per un altre cap a Pisco Elqui.
M’allotjo al Hostal San Pedro. Allí conec el Daniel (Suïssa) que està viatjant amb bicicleta. Sortim a donar un tomb pel poblet desert i tornem al hostel per fer unes cerveses abans d’anar a dormir.

Pel matí següent el Daniel s’apunta a sortir a caminar una mica per les afores de Pisco Elqui. Arribem fins on podem ja que el sol apreta i amb les muntanyes pelades et fons.



Per la tarda anem a fer una visita a la Pisqueria Mistral, una bona visita guiada amb degustació al final.

Aquesta vall és molt tranquil•la, s’hi està molt bé aquí! Muntanyes pelades amb verd on hi passa aigua. Lo riu es vida!


Al vespre al hostel ens ajuntem una bona colla... dos Italians, quatre xilens, dos francesos i nosaltres dos. Una mica de Pisco Cola i vi de Xile.

L’endemà vull anar a Vicuña, un altre poble de la vall. Esperant el bus s’atura una camioneta per portar un home cap a vicunya, hem pregunten si vull anar amb ells... viatge gratuït!

M’allotjo al Hospedaje y Cámping El Elquino, un lloc tranquil i acollidor per plantar la tenda. El Daniel arriba una mica més tard amb la seva bici.


Donem un tomb pel poble i ens apuntem amb un tour per l’observatorio Cerro Mamalluca. Dinem unes empanades de llagostins a la plaça del poble. És diumenge i posen música a la plaça, lloguen cotxes elèctrics per la canalla, i es veu molt moviment.
Un gelat artesà de Papaya i una mica de migdiada.

El Tour de l’Observatorio Cerro Mamalluca m’encanta! A les fosques el guia ens ensenya el cel estrellat, indicant-nos l’esquema basic de les constel•lacions.


Més tard anem cap al telescopi de 30 cm de lent i observo Saturn com si fos un planeta de plàstic de mentida, sorprenent.

Saturn

Pel matí vaig cap a la Serena i des de allí agafo un autobús cap a Calama per anar a San Pedro de Atacama.


Algunes Fotos
2011-04-Valle del Elqui (CHI) https://photos.app.goo.gl/DJEPA9o8UwmjMQ648

2 comentaris:

  1. Mareta meua, on ets, a la fi del món?!?!?!?!?! No m'estranya que hagis trigat tant a escriure, ara mateix me'n vaig a mirar el mapa detingudament a veure on ets. Quins paisatges més impressionants. Sembla que estiguis sol pel món i resulta que sembla l'ONU.

    Apa, no et facis tan de pregar i ja pots anar posant el proper post.

    Petonets!!!!!!!!!

    ResponElimina
  2. Quina passada lo de les constel•lacions!!! M'encanten les fotos, a veure si un dia coincidim pel Skype :*

    ResponElimina