12 d’abril de 2011

De pas per Porto Alegre

---
English version
---

A Porto Alegre i passo el dia. Vull agafar un autobús nocturn a les 23:30 cap a la frontera amb Uruguai.
Així que deixem les motxilles al guarda equipatges de l’estació Rodaviaria i anem caminant cap al centre. Dinem bo i barat al històric edifici del Mercat Central.


Una vegada menjats, anem passejant cap al Centre Cultural de l’obra social del Santander on ens han recomanat una exposició de fotografia. L’edifici és molt imponent, una antiga central de banc convertit en museu... la cafeteria està dins de la caixa forta!


Del Santander a la Casa da Cultura Mario Quintana, un edifici cultural que ja porta més de trenta anys fent teatre, cinema, concerts i exposicions. La cafeteria del terrat s’ha de visitar, té unes vistes estupendes!

Després del Mario Quintana anem caminant sense rumb. Acabem veient la posta de sol al costat del riu, just al costat d’un altre centre cultural el USINA do gasometro. Es tracta d’una antiga central elèctrica que havia estat abandonada durant molts anys i que ara s’ha reconvertit amb un edifici per fer exposicions, cursos, projeccions de cinema, i el que se’ls hi passi pel cap... és enorme.
Ens perdem per els molts nivells del edifici... La instal·lació que mes hem xalat ha estat la Pluja de lletres!
Es fan les 7 de la tarda i es molt fosc. Decidim anar a veure Biutiful a la Casa da Cultura Mario Quintana.

I al acabar la pel•lícula tornem caminant cap a la Rodaviaria per agafar el bus.

Algunes Fotos (o bé a fotos.elviatgedelsergi.com)