21 de febrer del 2011

El Chaltén i Calafate, Fitz Roy i Perito Moreno

---
English version
---

El trajecte de Esquel a El Chaltén ha sigut llarg...

Per començar he sortit amb 5 hores de retard, a les 4:30 de la matinada enlloc de les 11:30!!!

El trajecte passa per uns paisatges desèrtics molt al•lucinants. Em recorden el centre d’Austràlia!
La carretera solament està asfaltada en alguns trams.

Fem una parada al poble Perito Moreno per dinar. Un poble a 500 km de qualsevol altre.

A El Chaltèn arribem a les 4 de la matinada... donem una volta pel poble i no trobem on quedar-nos. El Xavier, jo i 5 més del autobús acabem fent nit a l’estació del autobús. Ens llevem quant hi comença haver moviment i anem a esmorzar.





Deixem part del equipatge en un hostal, passem per el supermercat a comprar provisions per 3 dies i sortim caminant cap al Parque Nacional de los Glaciares.

Mapa Parque Nacional Los Glaciares

Parque Nacional de los Glaciares: Fitz Roy i Laguna Torre.

Dia 1. Ascendim fins a la Laguna Torre amb el Glaciar Torres de fons, descansem una mica amb el Cerro Torres de fons i continuem la ruta per la Laguna Hija i la Laguna Madre per acabar al Campamento Poicenot on plantem les tendes i preparem el sopar observant el majestuós pic Fitz Roy de fons i a dormir aviat. Estem ben cansats.




Dia 2. Esmorzem fort i pugem al mirador de la Laguna de las Tres, una ascensió forta per arribar als peus del Fitz Roy. Espectacular! No tenim cap pressa i ens hi estem una bona estona contemplant la majestuositat del lloc.
Al baixar, agafem direcció la Laguna de las Piedras Blancas, on s’hi observa el Glaciar del mateix nom. Tremendo!
Tornem al campament i fem el sopar per tornar a anar al llit ben aviat...



Dia 3. Dormo fins tard....
Pleguem el campament i agafem direcció El Chaltén de nou. Les vistes del Fitz Roy són espectaculars. Fem parada al mirador Fitz Roy i arribem al poble a l’hora de dinar.
Dutxa i unes cerveses amb les muntanyes de fons.




Sopem pizza...

L’endemà al matí agafem un autobús cap a Calafate. Jo vull veure el Glaciar Perito Moreno i el Xavier vol agafar un autobús cap a Usuhaia (ell ja l’ha vist). Desprès de comprar el tiquet de bus per anar al glaciar, busco lloc per dormir. Càmping...

I cap al Glaciar!
L’observo durant 4 hores des de totes les perspectives possibles. És grandiós! El so del gel trencant-se és permanent... observo com alguns blocs de gel van caient al aigua de color turquesa del llac...





Al tornar a Calafate em retrobo amb el Xavier i ens despedim... Jo me’n vaig a sopar al càmping on conec un grup de tres francesos que comencen la seva travessa amb bicicleta des de Calafate fins a Perú passant per la carretera Austral Xilena.
Algun dia tornaré per fer-ho... queda a la llista.

L’endemà visito la Reserva de Avifauna Laguna Nimez on observo Flamencs entre d'altres... i faig temps per agafar el autobús cap a Puerto Natales. Al Autobús amb retrobo amb la Judith i conec al Karim (London - Libia).
Cap a la frontera Xilena!

Algunes Fotos
2011-02-El Chaltén i Calafate (ARG) https://photos.app.goo.gl/HHa96DWxBmtJmoYi9

5 comentaris:

  1. Santi3/3/11

    Ostia Sergi, quina enveja...

    En una foto del Fitz Roy apareix un carronyaire.. era un condor!!???

    ResponElimina
  2. Hola, hola,

    Mareta meua, Sergi, cada vegada els paisatges són més guapos!!!!!!!!!!! Realment hi ha coses espectaculars en aquest món. I gràcies a tu ho estic coneixent de ben apropet.

    Apa pos, a seguir fent camí.

    Petonets!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  3. Si Santi, si... Condor de los Andes...
    llàstima de no carregar prismàtics...
    Sergi

    ResponElimina
  4. aix aix, a tarragona preparem romans i tu a la punta d'aquesta terra tant espectacular, atura't a temps que al mapa veig que s'acaba, no sigui que caiguis a l'oceà, jeje.

    ResponElimina
  5. Anònim3/3/11

    Hola!Ets el nostre "Marco Polo" de la família. Ens apropes el món, i estem al.lucinats d'aquesta natura tan espectacular. Molts records! Menjarem calçots pensant molt amb tu. Una abraçada. Montserrat&family

    ResponElimina