20 de desembre del 2010

Victoria. Great Ocean Road, Melbourne i Phillip Island

---
English version
---

Entrar a l’estat de Victoria per la Great Ocean Road és una molt bona entrada...
Jo ho faig amb la furgoneta, admirant els paisatges que poden arribar a semblar irreals i conduint al costat del mar i la muntanya.






Desprès de visitar el dotze apòstols , ens arribem a Johanna Beach on hi ha un camp del parc nacional on està permès acampar. Una platja preciosa i un bon lloc per descansar desprès del llarg dia que hem tingut.



De la posta de sol a la sortida del sol dormint i ens aixequem per anar fent camí de bon matí.
I de camí fem algunes parades per fer alguna caminada fins a unes cascades i en un bosc tropical.
Dinem a Bells beach, platja surfera per excel•lència, abans d’agafar rumb Melbourne per tornar la Furgoneta.

La tornem just a l’hora màxima que teníem assignada amb perfecte estat. Ja sóc a Melbourne!

Els primers dies aquí he quedat per fer Couchsurfing a casa la Selina i la Alice (Malàisia-Canada/ Canada) i 3 Couchsurfers més, el Victor (Madrid), la Anja (Alemanya) i el Felix (Alemanya). Tots quatre dormint al menjador amb matalassos i sacs de dormir...

Els tres i una altre noia alemanya, la Lisa, marxen a fer una visita d’un parell de dies a Phillip Island amb la “Poly”, la furgoneta del Victor. M’hi apunto!
Desprès de donar un tomb per l’illa contemplant la seva preciosa costa acabem fent un sopar a la platja contemplant com marxa el sol. Una opció és dormir a la platja, però la zona d’accés està controlada i està prohibit acampar, així que busquem un bon lloc per aparcar la Poly i plantar la tenda.




Trobem un bon lloc. Realment no és fins l’endemà al matí que veiem que hem trobat el lloc ideal per passar la nit bora Phillip Island. Des de la furgoneta tenim vistes a la platja!
Dinem en una platja sota cobert. Plou a bots i barrals. I fem camí de tornada a Melbourne.

La Selina ens ha preparat un sopar amb menjar Xinès per llepar-se els dits! I també ha arribat una nova Couchsurfer, la Clara (Vigo)... Aquesta nit dormim 5 persones al menjador i una a la furgo! La Selina, la Alice i el Victor toquen i canten cançons fins que ja no queden forces. Quin luxe poder anar a dormir amb musica en viu!

L’endemà em quedo sol de couchsurfer, la resta marxa cap a la Great Ocean Road.
Jo visito la City, m’hi perdo, i m’hi torno a trobar. M’agrada!
Visito museus, assisteixo a un concert amb una botiga de discos espectacular “Basement Discs”, i passejo pels parcs de la ciutat.

El dissabte amb la Selina, anem al St. Andrews Market de St. Andrews a una hora amb cotxe de Melbourne. Un Mercat d’artesans i grangers ecològics al mig del bosc. Menjo un falafell gegant amb te thai.

Sopem al restaurant Lentil as Anything dins d’un antic convent reconvertit amb espais culturals, restaurants i cafeteries. La filosofia d’aquest restaurant és cuinar menjar vegetarià amb productes de temporada, i deixant al client la feina de decidir el que creu que ha de pagar pel que ha menjat. “Pay as you feel” o “paga el que sentis que val”. (www.lentilasanything.com)

Hi tornem per esmorzar! Avui, farem un circuit pels llocs grafiteros de Melbourne guiats per la Selina.

Dies de descobrir Melbourne com si hi visques. Amb una petita rutina d’agafar el tramvia cap a la zona on vull passejar, perdre’m i tornar-me a trobar amb qüestions de minuts, mar, parcs, etc.

Tot això i a més conviure amb l’Alice i la Selina que m’han acabat allotjant dos setmanes! Son un parell de sols que tenen en projecte obrir un restaurant de dumplings a Lisboa! (8-Folds)
(El projecte ara ha canviat... la Alice ha muntat un Restaurant vegetarià també a Lisboa, el thefoodtemple.com que visitat el gener 2013: Redescobrint Catalunya i Lisboa amb la Cathy)

Melbourne una ciutat per viure-hi una temporada.

Autobús nocturn direcció Sydney per anar cap a Winsor on tinc la intenció d’estar una setmana fent Wwoofing en una granja que crien cavalls.

Algunes Fotos
2010-12-Victoria (AU) https://photos.app.goo.gl/Ae2qaFzzQV5kp5gLA

3 comentaris:

  1. Hola, hola,

    Quines fotos, quina passada!!!!!!!!! M'estic enamorant d'aquest país, bé, millor dic continent. Ja estava predisposada perquè m'agradés però ho trobo encara millor. I sembla que tu t'ho estàs passant de puta mare. En fin, segueix així, fent fotos i passant-ho bé, vull dir.

    Si veus al meu cosí, el felicites de part meva perquè avui (22 de desembre aquí)és el seu aniversari i els hi dones un petó enorme a tots dos i un altre per a tu.

    Apa, vaig a recollir la baba que he deixat a la taula. Petonets!!!!!!!!

    ResponElimina
  2. com va? és molt gran oi tot aquest territori? no te l’acabes i no tens temps d'anar clavant posts... aix aix, i aquí impacients a veure que ens expliques, sort que amb les festes estem una mica despistats, però estàs una mica ressegat, i els cavalls? i Sydney? i...? i...?
    apa siau que acabis l'any molt bé i el comencis millor.
    una abraçada, la mama

    ResponElimina
  3. Impressionants les fotos!!
    A gaudir del cami!!

    ResponElimina