25 d’agost del 2010

Sichuan (四川)

---
English version
---

A Shangri-La ens acomiadem del Jon (diferents camins), i segueixo amb la Ana, Niek, Mieke, Paulina i Michal cap a la Província de Sichuan.



Entrem per la part que toca al Tibet (... fa 60 anys era Tibet) i desprès d’un viatge amb autobús dur físicament i preciós visualment, passant per punts a 4600m d’altitud...





I arribem a Xiangcheng (乡城 i 3200m d’altitud). Busquem allotjament i fem visita al monestir tibetà.



L’allotjament on dormim és una casa típica tibetana amb les parets interiors pintades amb il•lustracions tibetanes. L‘home de la casa ens assegura que quant es faci fosc hi hauria electricitat... i no. No va ser fins les 22h quant m’estava dutxant amb la llum del frontal que va connectar el generador!

 
L’endemà al matí intentem agafar l’autobús que ens té que portar fins a Litang ( 理塘县i 4050m d’altitud), però el transport amb aquesta part de la xina és complicat... Acabem agafant una mini furgoneta per una miqueta més del que ens hagués costat el autobús .

Trajecte novament amb vistes i paisatges espectaculars passant per la cota de 4670m entre un immens prat de pedres arrodonides i rierols d’aigua cristal·lina.


L’endemà d’arribar a Litang hi ha la final d’un torneig de cavalls de nòmades tibetans a uns 10 kilòmetres, exactament al mig dels prats rodejats de majestuoses muntanyes.Quina sort!

Arribem al campament on es celebra el torneig quant estan menjant i preparant els cavalls... i al cap d’una hora comencen a arribar motos i cotxes de totes direccions i s’apilen alineats al costat dels monjos budistes que fan de jurat. Comença el torneig, comença la festa! Ens sentim molt afortunats.







Al tornat a Litang visitem el monestir tibetà i quant ja tornàvem cap al hostal on ens allotjàvem, coneixem un noi holandès i una noia coreana que buscaven la casa on havia nascut el 5è Dalai Lama.
Ens apuntem a la recerca, i acabem en una casa on hi ha gent ballant, bevent i menjant... Trèiem el cap, i resulta ser un casament tibetà. Ens conviden a seure a menjar i veure, i llògicament acceptem! Grups de dones parlant de les seves coses i grups d’homes fumant, bevent i mirant-se les dones... La fortuna ens ha acompanyat tot el dia!



Per arribar a Chengdu ( 成都) han fet falta 14 hores més d’autobús. Els paisatges, com comença a ser habitual són “tremendos”! Més bosc tropical a mesura que anem baixant d’altitud seguint el fill del riu Yala.
Desprès d’uns dies alpins m’allotjo al Sim’s Cosy Garden Hostel (que hem va recomanar el Bruno) i que realment et fa sentir com a casa.
Visitem el Chengdu Panda Base i el centre de Chengdu.



Massatge i sopar de comiat amb la Niek i la Mieke al Bookworm.
 
L’endemà l’Ana i jo anem d’excursió a The Ancient Town of Luodai (洛带), poble amb casc antic plenes de tendes per xinesos. A la plaça central hi fan un festival de l’aigua amb dracs i peixos de paper.


Per la tarda pel·lícula i cap al llit. Hem m’acomiado de l’Ana (que vola a Shanhai ) i jo faig sessió de pel·lícules amb el Franc (Barcelona) i el Ignacio (Pamplona).

Pel matí següent agafo el tren cap a Guilin.

Algunes Fotos
2010-08-Sichuan (CN) https://photos.app.goo.gl/ZZpMKhFzEi2ojBJYA

1 comentari:

  1. Hola, hola, tants de llocs, tants d'autobusos, tantes coses en un sol post, m'atabalo, però m'encanta. Encara que no les puguis penjar no t'oblidis de fer fotos!!!!!!!

    Petonets.

    ResponElimina