28 de setembre del 2010

Kyoto i Nara, l’Ivan i la Natsumi

---
English version
---

Post que forma part del Monogràfic de Japó

Com a casa. Així és com m’he sentit aquets dies a Kyoto i Nara.

Desprès d’uns cinc mesos rondant pel món “solet” per fi he estat amb algú que conec i que al mateix temps em coneix, l’Ivan Diaz.

L’hi he ocupat l’acollidor apartament al costat de la Universitat de Kyoto i una bicicleta durant mes d’una setmana!!!

Per començar el primer dia l’Ivan em fa una visita guiada per les parts més importants de Kyoto amb bicicleta... Començant amb els temples i santuaris que et vas trobant pel camí de la filosofia, visitant el Heian-jingú (gratuït per festa nacional! Normalment uns 600 yens/ 6 €) amb un grup d’estudiants fent-nos de guia per practicar l’anglès, sense deixar de visitar al barri de les geishes on acabem per casualitat al Kennin-Ji Temple, el Temple Zen mes antic de Kyoto amb una exposició brutal del Tawaraya Sotasu (gratuït perquè la taquillera reconeix al Ivan de la universitat i ens deix colar!! Normalment 500 yens/ 5€). Dinem Ramen i donem un tomb pels jardins del palau reial...





Desprès d’un dia sencer de descans, agafo la bici i vaig a visitar el Fushimi-Inari Taisha a l’altre punta de Kyoto. Un fabulós grup de santuaris repartits per tota la muntanya, i comunicats per un camí cobert per portes vermelles de fusta. El recorregut total són uns 4 kilòmetres i impressiona bastant.




Un altre dia també visito el Temple d’or (Kinkaku-Ji) i el Kitano Tenman-Gu temple i per la tarda quedo amb l’Ivan i una amiga seva (l’Emi) per fer un pa amb tomaca amb pernil salat i fuet abans d’anar a beure un concert tradicional japonès: Takigi-Noh – Bonfire Noh Performance. Molt interessant mostra de cultura tradicional japonesa!.

L’endemà quedo amb la Natsumi (Nara, que conec d’un viatge que vaig fer a Cracòvia) i un amic seu, el Daniele (Itàlia) per anar a veure un parell de temples per Kyoto. Al migdia s’afegeixen el Ryotas i el あべくん (Kyoto) i anem a dinar Sushi i després a un centre de recreatius... Pistes de Pàdel, futbol sala, Basket, golf, voleibol, maquines escurabutxaques, apostes amb curses fictícies de cavalls, dards, videojocs, billars, .... i un etcètera.... acabo rebentat.

Pel matí següent vaig a visitar Nara, poble a uns 100 km de Kyoto ple de cérvols, temples i santuaris... Al arribar plou, i vaig a visitar el Museu Nacional de Nara, a on fan una exhibició de budes de fusta i monstres protectors del temples (Gratuït gracies a una invitació del Ivan, normalment 1000 yens / 10€). Desprès faig la ruta dels Temples més importants incloent el Todaiji Temple on hi ha el big Buda (gran gran...buda) i acabant perdent-me pel bosc per acabar retrobant-me a prop del museu de fotografia de Nara. Per sopar quedo amb la Natsumi i la seva germana Haruna. Em porten a sopar al Kanakana, un restaurant japonès amb el terra de tatami i menjar exquisit...




Al arribar a Kyoto vaig a fer una cervesa amb l’Ivan i uns amics seus estrangers de la universitat.

El dissabte quedo amb l’Ivan per anar a veure un mercat que fan cada 25 de cada mes a Kitano Tenman-Gu temple. Busquem cartes de monstres japonesos... i no en trobem!!!...

Acompanyo l’Ivan a donar classe de Espanyol a un restaurant de cuina espanyola i catalana... Bogavante 346. L’amo es encantador i em convida a dinar amb ells. Dinem de luxe!




Diumenge, repeteixo l’excursió a Nara, ara amb el Daniele i la Natsumi per visitar un temples que no havia visitat a Nara (el Byakugoji ), i el Horyuji temple a les afores de Nara. Al acabar ens passa a recollir la germana de la Natsumi i anem a casa seva a fer sessió de sushi amb la seva mare i avia! Resultat culinari espectacular!





Torno a Kyoto i una mica de Sake amb l’Ivan i la Silvia (Polònia) a un bar molt acollidor a prop de casa l’Ivan.

El dilluns i el dimarts plou a Kyoto i reposo. Dino amb l’Ivan i la Silvia al menjador de la Universitat, compro el bitllet d’autobús cap a Hiroshima i m’acabo el llibre “Fiesta en la mardigera” de Juan Pablo Villalobos que m’ha deixat el Ivan. Amb la Silvia anem a fer un cafè amb una cafeteria molt acollidora al mig d’un bosc a prop de la universitat. Veiem la posta de sol amb tot Kyoto als nostres peus.

Abans d’agafar l’autobús nocturn, l’Emi ens prepara un sopar molt i molt bo! Arròs al ou amb romesco per sobre! Cuina fusion!



Ara agafo direcció sud... cap a Hiroshima

M’ha costat marxar de Kyoto... quant hi ha bona companyia...! De totes maneres tornaré a passar els meus últims dies al Japó...

Algunes Fotos
2010-09-Kyoto i Nara (JP) https://photos.app.goo.gl/jbqk7kgC9sxPyBux5

4 comentaris:

  1. Que bé!!!!! ja tenia ganes de veure com has vist tu Kioto, realment has estat en molts llocs que fa poc hi va passar l'Elisa, que emocionant!!!! no trobes? potser notaves emcara la seva xispa, jajaja.
    molt bonic tot...espero les noticies del teu viatge a H., petons i una abraçada de la mama.

    ResponElimina
  2. quina pasada nen!
    Ja et vaig dir que t'agradaria molt aquest pais, la gent es moltl hospitalaria, amable i agradabe.

    Ja explicarà sque tal per el Sud. Espero que passis per Osaka, que és molt bonic i és on es menja millor :P

    ResponElimina
  3. Hola, hola,

    Vaig tard, un munt de dies esperant fotos i ara en 4 dies penges dues entrades noves. M'han encantat les fotos amb l'àvia de la Natsumi i els plats tenien un pinta d'escàndol!!! Apa, vaig a llegir l'entrada d'avui.

    Petonets!!!!!!!!!

    ResponElimina
  4. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina