9 d’octubre del 2010

Kagoshima, Yakushima i Parc Nacional Kirishima-Yaku

---
English version
---

Post que forma part del Monogràfic de Japó

Arribo a Kagoshima amb un sol espectacular sota l’atenta mirada dels majestuosos volcans de l’illa de Sakurajima! Passejo pel centre fent temps per trobar-me amb la Fiona (Uk) de Couchsurfing i que com la Cait, també es professora d’anglès dins del programa JET (Japanese exchange Teachers). Sopem vietnamita i fem petar la xerrada amb un company americà seu de feina.

L’endemà agafo el vaixell cap a Sakurajima on faig una excursió d’uns 20 kilòmetres visitant un parell d’observatoris dels volcans, una parc bora el mar i per acabar un Onsen (bany amb aigua termal) de peus! (Traquejada)








Al tornar a casa, la Fiona ja té mig preparat un curri per sopar! Anem a comprar pa i llogar una pel•lícula per acabar de passar el dia.

M’aixeco a les 6 per poder agafar a les 7, el Ferry més econòmic cap a l’illa de Yakushima (4 hores per fer uns 130 Km). Els boscos de Yakushima van servir d’inspiració al Hayao Miyazaki fer l’animació de la mítica Princesa Mononoke.

Mapa de Yakushima

L’illa és preciosa i extremadament cara, sobretot el transport i l’allotjament. M’allotjo al Yakushima South Village, un preciós refugi de fusta amb habitacions de tatami i bany d’estil japonès (dormitori 3600 Yens). Allí deixo la motxilla i vaig caminant fins a un Yudomari Onsen que hi ha bora del mar a uns 6 kilòmetres.

Al arribar al Yudomari Onsen, no hi ha ningú banyant-se. Es tracta d’una mena de banyera gegant feta de roques amb una separació de bambo al mig... jo mi poso tot despulladet (que ho posa a la Lonely Planet!). Al cap d’una estona un noia treu el cap pel darrere del bambo i hem mig fa entendre que estic a la part de les noies, i que si hem faria res canviar-me... ups.



Al cap d’una estona a la part de nois (però la mateixa banyera) comencen a arribar locals a banyar-se. Es un bon lloc per relacionar-te amb els veïns, companys de feina, etc

La manera de fer el bany varia segons qui el fa, però bàsicament primer (abans d’entrar a la banyera) es renten amb sabó i un cubell d’aigua, a on l’aigua bruta amb sabó no va mai dins la banyera d’aigua neta. Una vegada esbandits, entren al Onsen i a esperar que la pell s’arrugui!

Fa solet, l’aigua està molt bona, les noies de fons riuen i xerren, i jo hem vaig arrugant. Que bonic!

Tornant passo per l'Hirauchi Onsen a veure la posta de sol. Hi ha marea alta i com ja m'havien dit, no es pot banyar. 

L’endemà vaig a veure Yaku-Sugi Land, amb autobús (veure rutes possible a l'illa)...solament n'hi ha un al dia d'anada.
Hi vaig a fer una excursioneta pel mig d’un bosc de cedres mil·lenaris acompanyats per falgueres endèmiques... (mireu la traquejada)





M’hagués agradat fer una excursió mes llarga, però no es poden quadrar els horaris dels autobusos... De totes maneres, al migdia comença a ploure i ja no para.

Una bona web per veure les diferents opcions d'excursions llarges: yakushima.injapan.org

Faig un bany llarg al Youth Hostel i m’apunto a veure el Japó –Argentina amb uns quants japonesos del hostel... Guanya Japó!

Pel matí continua plovent, jo he dormit com un nen petit amb el so de la pluja de fons, i vaig a agafar el ferry de tornada.

A la terminal de Yakushima he quedat amb la Fiona, que ve a passar el cap de setmana, per passar-li un tiquet d’autobús de 2 dies que hem vaig comprar. A mi m’esperen 4 horetes cap a Kagoshima... Temps que faig servir per escriure línies com aquesta!

I les continu des de un Internet cafè on avui faig servir d’allotjament! Hi és que pots llogar una sala amb sofà i ordenador per uns 2000 Yens per 10 hores amb begudes gratuïtes i tots els dvd de manga que et puguis imaginar... El hostel que volia quedar-me estava ple i ja tenia ganes de provar lo del Internet cafe per dormir.



A les 5:30 surto del Internet Café per anar a agafar un tren cap a Kirishima Station on deixo la motxilla en una consigna. I després d’una hora d’espera, agafo un autobús que hem deixa al inici del camí que vull agafar. Sort que vaig ser previsor i vaig comprar menjar per l’excursió, a aquestes hores està tot tancat.

El Parc Natural de Kirishima és una zona volcànica activa amb unes vistes espectaculars i amb molts llacs dins dels cràters dels volcans.
La ruta tradicional està tallada perquè un dels volcans està molt actiu, i faig una ruta alternativa. (Traquejada)






Estic content! Matinar ha valgut la pena! Fa un dia radiant i les vistes són majestuoses!

Al acabar l’excursió, Onsen de peus esperant l’autobús... i cap a Kirishima Station.
Des de allí truco a la Sally (Austràlia), una Couchsurfer de Hyuga que m’allotjava el dia següent per preguntar-li com quedàvem... Al final acabo anant-hi aquell mateix vespre!

Això si, 4 hores de tren local...

Algunes Fotos
2010-10-Kagoshima, Yakoshima i Kirishima (JP) https://photos.app.goo.gl/cNoYANk5SocA8yaW7

2 comentaris:

  1. que xuloooo!!!! a l'oliva de Tarragona hi falta una banyera de roques, jeje. l'aigua és calentona?
    és igual, amb aigua de l'ebre i una placa solar ho solucionem.
    molt maques lés excursions per aquestes illes,i quines vistes, vas tenir sort amb el temps.
    m'alegra molt que tot et vagi bé.
    una abraçada, la mama

    ResponElimina
  2. Hola, hola,

    Quin post més llarg, ja es nota, ja, que vas passar molta estona al tren i tota la nit a un cibercafè. M'ha agradat molt així que ja pots repetir l'experiència perquè a més les fotos són precioses, sobre tot el Kirishima-Yaku National Park.

    Cada dia estic més enganxada al blog.

    Petonets!!!!!!!!!!!

    ResponElimina